lørdag den 16. juni 2012

Monument Valley - indianer reservat

For en gangs skyld skulle vi sent afsted og fik derfor sovet ud, men dette resulterede selvfølgelig også i en sen ankomst til Monument Valley cirka klokken 18.00. Monument Valley er et indianer reservat hvor Navajo indianerne hører til. Vi fik pakket en lille dagstaske ind i en jeep lignende bil og så var det ellers bare på tur ud i ørkenen!
Hold nu op hvor er det et af de smukkeste steder, som jeg nogensinde i mit liv har set. Det var bare så flot og virkelig fantastisk at det er skabt af vind og vejr! Vi kørte rundt og så en masse forskellige store klipper - ja alle klipper har form som et-eller-andet i følge indianerne, vi så "solens øje" og "vindens øre", mænd, skibe, tekander - ja alt.
Josephine, Cecilie, AK, Martine udstrækker foran 'tekanderne'

"Solens Øje" - Bemærk AK!
Efter rundtur i ørkenen blev vi kørt hen til en lejr, hvor der var lavet aftensmad til os. Det var en form for pandekage med fyld - ligesom en burrito/tortilla, bare med noget andet dej og i stedet for hakket oksekød var det en steak, som man puttede indeni. En af de lokale så og sidde og spise med kniv og gaffet - ja hvad ellers spiser man steak med? og han grinede af os og sagde at vi skulle rulle den ligesom en burrito, men det var svært med kødet indeni! Efter aftensmad var der en lokal som spillede på trommer og sang indianer sange, hvilket i mine øre bare lyder som en masse lyde med følelser i. Det var meget specielt, måske sangen ikke var så yndefuld, meget vild, men fuldstændig som jeg har forestillet mig vilde indianere er.
Indianerne i Nordamerika er mere normade folk og 'vilde' end dem i Sydamerika, det kunne sagtens ses! Men det skal selvfølgelig også nævnes, at de i Nordamerika er nogenlunde integreret i USA, de er statsborgere, stemmer i politik, går i skole, arbejder og går klædt som enhver anden amerikaner, de har bare en anden baggrund, er stolt af den og går op i at udføre ritualerne og følger deres forfædres tro. 
Og det var rigtig dejligt at se, at de ikke havde klædt sig ud for turisternes skyld, men faktisk var 'almindelige', moderne mennesker.


Efter trommerne og sangen kom en indianermand - dog udklædt med fjer, dragt og sko. Og nu skulle alle danse. Vi fik en partner hver og lavede alt muligt sjov dans - blandt andet hvor vi stod i rundkreds og skulle parvis ind i midten og danse indianer dans, det var rigtig sjovt og fik alles humør helt i top! 
Sunny & AK
Vores guide tog os efter dansen hen til en 'halvgrotte' med hul i toppen - lidt ligesom "Solens Øje" bare meget, meget større. Her fik besked på at lægge os op ad klippen og kigge op på stjernerne. Aldrig i mit liv har jeg set så tydelige stjerner, det var simpelthen så smukt og idylisk. Guiden, som var fra en stamme i Monument Valley, og som også havde levet nomade livet, spillede fløjte for os og fortalte historier, mens vi lå der og kiggede op på den smukke, smukke stjerneklare himmel.
Trætte blev vi alle, og da det var blevet tusmørke skulle vi til vores sovested. Sove stedet var en 'hogan', en hytte af vistnok ler, strå og træ. Den var rund og i midten var en stor pæl, som holdte loftet, og det var meget vigtigt at gå rundt i den med klokken, for ellers ødelagde vi den positive energi. 

Vi fik næsten ingen søvn, selvom vi lå godt og varmt, men vi blev vækket før solen stod op, fordi vi skulle ud at se solopgangen. Vi kørte i ørken landsskabet indtil vi kom til et meget specielt sted, og her ventede vi på at solen stod op. Jeg kan ikke beskrive så smukt det var, så her kommer en masse billeder i kan se. Og prøv at forestil jer, at i ser på den flotte natur, mens guiden er 50 meter væk og stille spiller solen op med sin fløjte.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar