onsdag den 4. juli 2012

Lone Star State

De næste par dage skulle foregå i Lone Star State - Texas.
Mange af de mennesker vi havde mødt fra USA og i USA spurgte os altid hvor vi skulle hen i staterne, og når vi fortalte, at vi skulle til Texas sagde de altid: "Texas? Why do you want to go to Texas? They've got NOTHING" Jeg ved ikke, om det er fordi de andre stater ikke bryder sig om Texas, da Texas er meget speciel og meget uafhængig af de andre, men selvom de sagde en million gange, at der ingen grund var til at se Texas, forstår jeg det virkelig ikke. Texas er fantastisk!
West Texas har ikke rigtig noget at byde på, så vi brugte næsten en hel dag på at køre igennem. Da vi ankom til statsgrænsen begyndte landskabet at være mere frodigt og mindre ørken. Vi ankom til en lille by, hvor vi skulle tanke og handle ind. Og her fik vi rigtigt at høre den specielle sydstats accent samt kvinder med navne som 'Roxanne' og 'Mary Ann'. Det var meget specielt og fuldstændig som i filmene!

Vi kom frem til en super campingplads - bortset fra myggene, tæt ved San Antonio. Vi skyndte os ned til poolen og svømmede lidt rundt inden vi trak i pænt tøj og tog ind til byen. I San Antonio står the Alamo, som vi også kom forbi og så, det er nok mere specielt at se hvis man er amerikaner eller mexicaner...
San Antonio er faktisk en rigtig flot by, de har det, som hedder 'Riverwalk', som er en å med ufattelig mange restauranter, barer og diskoteker, og her gik vi rundt for at finde et godt sted at spise - det blev til restauranten "Dick's", som er meget speciel. Maden er amerikansk - derfor ikke særlig god, jeg bestilte crabcakes, og det var ikke særlig lækkert, så jeg spiste mig mæt i pomfritter og stillede tørsten med utrolig dårlig smagende sprite, det var altså ikke maden man betalte for. Restauranten er kendt for at tjenerne er 'dick's' - altså røvhuller. Han råbte ad os, kastede servietter rundt, vi skulle flytte os for at komme til, han ville have drikkepenge, og han gik rundt og gav os store grimme hatte på, hagesmække, nogle fik balloner med helíum sat i håret, så store totter af hår stod ud til alle sider. Det var virkelig en oplevelse, og rigtig sjovt - man ved godt, at restauranten går ud på dette inden man sætter sig derind. Der var god live musik, og vi havde virkelig en hyggelig aften. Selvfølgelig kunne vi ikke tage på bar, så vi endte med at tage tidligt hjem og efterlade de andre inde i byen.

Riverwalk

Martine, Josephine og Joeri

The Alamo

Sultne danskere er ikke så interesseret i the Alamo

På Dick's



Vi havde to overnatninger i San Antonio - og om man vil det eller ej, så skal der desværre bruges tid på tøjvask, afslapning til lidt ro i sind og krop, tjekke emails og alt mulig andet praktisk og kedeligt. Vores anden dag i San Antonio stod på masser af sådanne aktiviteter. Så vi fik ordnet det praktiske og var en del ved poolen, vi spillede bold og nød at kunne rydde op i en rodet taske og få et ordentlig bad.

Om aftenen var der Rodeo ude på country-side Texas. Det var simpelthen sådan en kæmpe oplevelse! Det var virkelig specielt - og det var både sjovt men også trist.
Først i arenaen var der bøn og nationalsang - ja de er meget religiøse og nationale! Lavede kors for brystet og bad alle om at rejse sig op for veteranerne, som tak for at de havde gjort en stor indsats for landet. Der var hesteshow med flag og flotte uniformer inden rodeoen for alvor gik i gang.
Første form for rodeo var 3-7 årige børn, som skulle lave rodeo på får. Ja på FÅR. Op med det lille barn og så måtte barnet ellers bare holde fast i så lang tid som muligt. Selvom de havde hjelme og dragter på, er jeg sikker på de sagtens kunne slå sig rigtig meget, en af pigerne blev trampet i hovedet af sit får, men så ikke ud som om det var første gang, for hun rejste sig hurtigt op igen med et stort smil. 

National sang og hesteshow

Herefter gik de forskellige voksen konkurrencer igang - der var almindelig rodeo, en konkurrence om at fange kalve, tidskonkurrence på hest, endnu mere rodeo, der var shows med store kraftige køer og til sidst blev showet afsluttet med at alle børnene skulle samles inde på banen og så skulle de lege fang halen på kalvene - ligesom vi gør herhjemme, hvor man har 'haler' i form af snor i sin lomme og det gælder om at fange flest haler. Bortset fra at de her har bundet haler på rigtige kalve, og børnene så skal jagte kalvene for at få deres 'hale'. Det var både meget sjovt at se - jeg troede virkelig ikke at sådan en leg fandtes, men samtidig havde jeg også rigtig meget ondt af kalvene, det gik ihvertfald en lille smule over min grænse.

Efter showet var der fest - ægte country-side Texas fest. På en måde mindede det mig om Farsø byfest, fordi alle nærmest kendte alle. Der var børn som gik rundt og legede, piger som dansede sammen, nyforelskede par, ægtefolk med flere år på bagen og seniorer som stadig ikke var trætte af disse fester. Alle kunne alle sangene, dansede og sang med på sangene. Jeg følte mig virkelig som turist, for jeg var bestemt ikke en del af det, jeg passede ikke ind. Især tøjet - dog havde jeg taget en ternet skjorte på for at være lidt cowgirl, men det kunne slet ikke hamle op med deres tøj. De var ægte cowboys. Kvinderne var iklædt cowboystøvler i rød, brun eller sort, med masser af mønstre, de havde cowboy shorts - muligvis med palietter på lommerne, en ternet skjorte og løst hår med masser af selvlavede krøller. Mændene havde også cowboy støvler, cowboy bukser med bredt bælte og stort bæltespænde, den ternede skjorte nede i bukserne og selvfølgelig prikken på i'et - den ægte cowboy hat.
Det var simpelthen en af de største kulturelle oplevelser, som jeg nogensinde i mit liv har oplevet.

Dagen efter gik til Austin, lige da vi ankom trak vi i badetøjet og kom hen til en flod - "Green Lawn" tror jeg det hed. Det er stedet hvor man tager hen og bader - ligesom hvis vi tager til stranden. Det var simpelthen den smukkeste flod med dæmninger, så der nærmest var naturskabte (med lidt menneskehjælp) dybe svømmebassiner, der var en høj klippe, hvor man sagtens kunne springe ud fra, fordi næste bassin var så dybt. Der var små vandfald, hvor store sten hvirvlede vandet rundt, så det nærmest var et boblebad med lidt massage til ømme muskler, vandfald som var så kraftige, at folk satte sig ud i det, og nærmest brugte det som rutsjebane - selvfølgelig med nogle enkle skrammer´- ihvertfald i AK's og Martines tilfælde.
Det var virkelig smukt og idylisk - endnu smukkere hvis alle menneskene pånær os tog hjem.
Der var hunde overalt som også badede og folk havde BBQ's med grillede pølser, kartoffelsalat og øl - det var så lækkert!
Det var også stedet, hvor jeg første gang oplevede en vild slange. Pludselig stoppede alt det sjove og folk råbte "SNAKE, SNAKE". Pejede på slangen og flygtede væk fra den. Slangen hoppede ud i vandet og svømmede over til den anden side - hvilket åbenbart betyder, at den er giftig, så det var en vild og skræmmende oplevelse midt i alt det idyliske.
Martine og Josephine i et af bassinerne

Rutsjebane vandfald

Tilbage på campingpladsen havde vores leder arrangeret at vi skulle sove i hytter i stedet for telt - det var virkelige primitive hytter, men det var så dejligt, at vi ikke skulle sætte telt op, fjerne sten fra grunden, blive stukket af myg og ja - alt det vi havde brugt næsten hver dag på, og som vi forsat skulle gøre flere dage frem. Vi besluttede os for at tage ind til Austin, for at se flagermuse flyve ud under en bro, som de bor under. Henne ved busstoppestedet mødte vi en meget besynderlig dame - her er lige et billede, så i kan se hvad jeg mener (meget fordømmende)

Hun havde futsko iform af køer på, og fortalte at hun var meget glad for dem, fordi hun godt kunne lide meat. Jeg er ikke sikker på jeg helt forstod det, for hun snakkede med en voldsom acent. Hun pegede på de butikker, hvor man kunne få flest 'Dr. Pepper' for pengene, for det kunne hun godt lide. Hun var ihvertfald noget af en oplevelse, og viser bestemt nogle af de typer, som findes i USA.

Inde i Austin gik vi op på toppen af et parkeringshus for at se flagermusene flyve ud fra broen. Vi ventede og ventede, og desværre kom de aldrig rigtig ud. Men det var nu flot at se den halve solformørkelse, der var, samt solnedgangen og bagefter tog vi ned til byen for at se på 6th street - stedet med alle barene, men vi kunne selvfølgelig ikke komme ind nogle steder, så det blev til en smoothie og et pizzaslice og derefter hjem i seng.

Pigerne og solformørkelse

Broen i Austin

Joeri venter på bus







Ingen kommentarer:

Send en kommentar