lørdag den 17. marts 2012

Las Grandes Chicas og venlige peruvianere.

Fredag var vi virkelig turister - eller var vi? Turen gik til Lima Centro, hvor vi var omkring de fleste seværdigheder. Vi havde taget vores Lonely Planet bog med, for at læse i den om de forskellige bygninger. Første destination var Plaza de Armas, hvor vi valgte at sætte os på en bænk foran La Catedral de Lima. Imens vi sad og læste kom tre unge kvinder hen og fortalte os, at de studerede engelsk, og at deres lærer havde givet dem en opgave om at interviewe nogle engelsktalende turister. De var virkelig søde og bagefter tog de os med hen til en kirke, Inglesia de la Merced, som de syntes var utrolig smuk, og den ene tog en masse billeder for os. De var virkelig venlige. Vi udvekslede emails og facebook, for at de kunne lærer bedre engelsk ved at skrive mails til os, og en af pigerne skulle også til Tyskland et år for at studere - og det kunne være meget sjovt at mødes med hende engang. En anden pige tilbød os at komme tilbage til Lima om nogle år og bo ved hende. Så man kan vist kun kalde dem ekstrem venlige. Vi snakkede også om lønninger, da den ene af pigerne var igang med at studere økonomi. Og hun fortalte at en løn for en tjener på fuldtid i Miraflores var på ca. 1200 danske. Så de blev noget overrasket over en almindelig indtjening for tjenere i Danmark, og endnu mere over at staten betaler os penge for at læse.
Bagefter tog vi et sted hen og spiste pizza med dem og fik snakket lidt mere, men da de skulle på arbejde skiltes vi bagefter.
Vi tog hen og satte os på en bænk for at læse lidt om de bygninger pladsen var omgivet af, bl.a. Palacio Arzobispal, Palacio de Gobierno (præsidentens palads) og en masse kolonianske bygninger. Og inden vi nærmest fik sat os ned, kom en mand hen og spurgte os, om hans elever måtte interviewe os. Vi sagde selvfølgeligt ja, og svarede igen på en masse spørgsmål.
Kort tid efter kom en peruviansk familie og spurgte om de måtte tage et billede af os. Jeg spurgte hvorfor, fordi jeg syntes det var lidt mærkeligt, og drengen svarede "so I can remember". Det var virkelig, virkelig mærkeligt. Men akavet stillede vi os da op og fik taget billede. Bagefter gik vi rundt på hele pladsen og så de smukke bygninger, vi købte også et armbånd, så nu har vi en ting fra Lima.
Bagefter gik vi bag præcidentens bolig og hen til Monasterio de San Francisco, franciskaner kirken, hvor vi var på en guided tur, som også viste katakomberne, hvor franciskanerene begravede lig på en alternativ måde. Knoglerne blev lagt i et specielt mønster med en masse kranier i midten og lår og arm knogler i en ring omkring, derefter en ring med kranier og sidst en ring med arm og lår knogler igen. Sådan et mønster lå knoglerne i i 10-15 meters højde, et rimeligt specielt og også lidt uhyggeligt syn!
Derefter tog vi i en park ved floden, som adskiller centrum med slumkvarterende, som ligger op af bjergene. Da vi gik ind i parken kom endnu en familie, som spurgte om de måtte tage et billede med os. Vi sagde selvfølgeligt ja - igen. Og da en kvinde var brudt ud i lidt af et grinealfald og stod og sagde 'alto', 'alto'. Kunne vi ligesom regne ud, at vi var lidt af et specielt syn på grund af vores højde! Så egentligt var vi ikke så meget turister, men nærmere end turistattraktion for de peruvianerne!
Da vi spiste frokost kom to peruvianske børn og snakkede en masse med os. De snakkede selvfølgelig spansk, og vi nikkede meget og sagde "sí", men vi forstod faktisk mere, end jeg havde regnet med vi kunne. Det eneste problem var bare, at vi ikke rigtigt kunne svare dem.
Vi gik ned til kirken Inglesia de Santo Domingo, som er lyserød og bagefter hen til franciskaner kirken, for at se den indvendig. Her var rigtig mange bedende og grædende kvinder, og det var lidt et specielt syn og samtidig også et uforståeligt syn.
Herefter gik turen til Plaza San Martin, som vist var mændenes plads, eller ihvertfald hvor de mødtes en fredag efter fyraften. De var meget kommenterende, så vi skyndte os videre til Parque de las Aguas, en park med massere af springvand. Det var sjovt at se, og vi tog en masse. masse billeder af de forskellige springvand.
Da vi kom hjem og jeg tog skoene af, opdagede jeg at mine fødder var total skoldede, så i morgen skal alt virkelig smøres ind i solcreme! Det er utroligt så meget sol man får af at gå ude i det overskyede!
Men vi har det godt og i dag rejser vi til Cuzco! Det bliver spændende om vi får højdesyge - jeg håber det virkelig ikke!

Billeder:
Indvendig i Santo Domingo
Ved et springvand på Plaza de Armas
Bag floden - slumkvarter
Parque de las Aguas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar